Oogzorg

Wijnholds Optiek investeert in de beste oogzorg. Daarom hebben wij een aantal optometristen en een orthoptist in huis. Een optometrist  spoort vroegtijdig oogafwijkingen en oogziekten op. Sommige oogproblemen behandelt de optometrist zelf of hij verwijst u naar de oogarts.

Een
orthoptist houdt zich bezig met onderzoek en niet-chirurgische behandeling van afwijkingen die betrekking hebben op de samenwerking van de ogen en de oogmotoriek. Denk hierbij aan scheelzien, dubbelzien en het 'luie oog'. U kunt ook bij de orthoptist terecht voor oogmetingen bij jonge kinderen.

Alle oogzorg van Wijnholds Optiek is samengebracht in het Oogzorgcentrum Stedendriehoek.

 

Onderzoek

Wij doen graag onderzoek om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Sommige mensen hebben last van lichtflitsen in het zicht of hoofdpijn. Of misschien kampt u wel met droge, natte of rode ogen. Ook als dubbel, wazig of vlekjes zien uw zicht hindert, kunnen wij u helpen of correct doorverwijzen. 

Wanneer een oogmeting 
niet voldoende informatie geeft
om de klacht
op te lossen.
Wijnholds_Pictogrammen_CMYK-oranje-lens.
oogzorgcentrum-400-px.png
oog2.jpg

Optometrie

Onze optometristen zijn gespecialiseerd in het opsporen van oogaandoeningen en -afwijkingen. Daarbij kijken zij naar degenaraties van de macula, netvliesproblematiek, glaucoom, keratoconus en diabetische retinopathie. 

Orthoptie

Onze orthoptist kijkt naar klachten als scheelzien, een lui oog, dubbel zien en oogbewegingsstoornissen. Verder doet ze oogmetingen voor jonge kinderen om verziendheid, bijziendheid en cilindrische refractie-afwijkingen te meten. Daarnaast kun je ook bij een orthoptist terecht voor myopie-beheersing en specifieke hoofdpijn- en leesklachten.